Ohita navigointi

Hattutehtaalla tapahtuu kesä -02

Lyhytleffaleiri, teatteria ja lehden tekoa Nuorten mediassa - Hattutehtaalla (Lönnrotinkatu 30 c, 2 krs. (sisäpiha), 00180 Helsinki)


Lyhytleffaleiri - vielä muutama paikka vapaana

Haluatko oppia lyhytleffan aakkoset? Haluatko toteuttaa ideasi elokuvasta? Nuorten media järjestää lyhytleffanleirin 22.-26.7. Helsingin Vuorilahdessa kauniissa ja vanhassa Vuorion huvilassa. Ympärillä on kaunis luonto, sauna ja meri.

Vuorilahti sijaitsee HKL:n bussimatkan päässä, lähellä Santahaminaa.
Leirin osanottomaksu on 50 € ja pitää sisällään kaiken - ruokaa monta kertaa päivässä, makuupussi- majoitus sisätiloissa, hyvä ohjelma, hyvät vetäjät ja hyvä jengi.


Ilmoittaudu mukaan 310 89091 tai leena.ruotsalainen@nk.hel.fi.

Nuorten lehti - nuorten tekemä

Curly-lehti uudistettiin hattutehtaaseen muuton myötä. Ensimmäinen lehti ilmeistyi nasakkana ja hyvänä pakettina toukokuun loppupuolella. Seuraava lehti näkee päivän valon lokakuussa.
Oletko innokas kirjoittaja? Haluatko oppia journalistiksi? Kiinnostaako taittaminen ja grafiikka? Juuri Sinä - tule ensimmäiseen lehden suunnittelupalaveriin Nuorten mediaan - hattutehtaalle sunnuntaina 18.8. klo 14. Mukaan pääsee toki myöhemminkin.

Uteluihin vastaavat Leena Ruotsalainen (041-5121713) ja Reijo Jumppanen (31089091)

Lehtijuttujen lisäksi nuoret toimittajat kirjoittavat ja kuvaavat juttuja nuorten verkkoareenaan Free Your Mindiin - http://www.yle.fi/free .
Sinun ei tarvitse osata mitään - innostus asiaan riittää - tekemällä oppii, vai mitä?


Tule tekemään teatteria

Hattutehtaalla kokoontuu Foorum-teatteriryhmä, jossa tehdään vuorovaikutteista teatteria näyttelijöiden ja yleisön kesken. Kiinnostaako? Ryhmäläiset luovat itse omasta aiheesta Foorum-teatteriesityksen. Haluatko mukaan? Intohimo teatterin tekemiseen riittää.

Ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 14.8. klo 17 Nuorten mediassa - hattutehtaalla. Ilmoittaudu ennakkoon ma 12.8. mennessä Leena Linnasalmelle leena.linnasalmi@edu.studia.fi tai 050 50028 44. Leena vastaa myös kaikkiin Foorum-teatteria koskeviin uteluihin.

Mikä ihmeen Foorum? Ostoskeskusko?

Foorum-teatteri on Augusto Boalin Brasiliassa diktatuurin aikaan kehittämä juttu. Sitä kutsutaan myös sorrettujen teatteriksi. Teatteria käytetään välineenä ongelmien ratkaisemiseksi, osallistujat etsivät keinoja hallita elämäänsä ja vaikuttaa yhteiskuntaan.

Foorum-teatteri on arkipäiväistä, taiteelliset päämäärät eivät ole tärkeimmät. Jokainen ihminen on näyttelijä, teatteri ei kuulu vain ammattilaisille.

Foorum-teatteri tutkii valtaa. Esityksessä on päähenkilö, joka alussa on menestyksekäs ja odottaa tulevaisuudelta paljon. Näytelmän edetessä, toinen tärkeä henkilö: sortaja, aiheuttaa päähenkilölle ongelmia. Lopussa päähenkilö on jollain tavalla tyhjän päällä, emme tiedä mihin suuntaan hän lähtee. Koska päähenkilölle kävi huonosti, ryhdymme yleisön kanssa pohtimaan missä olisi voinut tehdä toisin. Esityksessä on henkilö, jota kutsutaan jokeriksi.

Jokeri on yhdyslenkki näyttelijöiden ja yleisön välillä. Jokeri esittää kysymyksiä ja yleisö miettii ratkaisuja. Joku yleisöstä voi keksiä ehdotuksen ja tulla kokeilemaan sen toimivuutta näyttelijöiden kanssa. Näyttelijät pysyvät uskollisina roolihahmoilleen ja improvisoivat uudessa tilanteessa.

Foorum-teatteria on tehty kouluissa esim. koulukiusaamisesta.saija 29.06.2002
saija@meitsi.net

Katso myös
» Hattutehdas - Nuorten media
» Mikä on Curly?