Ohita navigointi

Nuorten Media Lönnrotinkadulle

Helsingin Nuorisoasiainkeskus avaa ensi vuoden alussa uuden mediakeskuksen vanhaan hattutehtaaseen Lönnrotinkadulle. Luvassa on ainakin tv-studio, äänistudio, editointiyksiköitä, taittopaja ja paljon muuta.

Työvoitto nuorisotoimelle


Leena Ruotsalainen säteili
tyytyväisyyttä.

24.10 Helsingin kaupungin nuorisolautakunnassa läpi mennyt esitys vanhan hattutehtaan valjastamisesta nuorten median käyttöön sai aikaan asian puolesta taistelleissa nuorisotyöntekijöissä ja nuorissa sekä ilon että helpotuksen tunteita. Tämä siksi, että hanketta on suunniteltu jo monen vuoden ajan ja sopivan, tarpeeksi suuren toimitilan löytäminen ei ole ollut helppoa. Projekti onkin käynnistetty nopeasti kattavan etukäteissuunnittelun siivittämänä.

Mediaa koko kaupungille


Uusi toimisto
Yksi projektin perusideoista on ollut keskittää koko nuorisoasiainkeskuksen mediatoiminta- ja kalusto yhteen paikkaan sekä rakentaa kunnolliset tilat median tuottamiseen. Nykyään moneen toimipisteeseen hajautettu toiminta ei palvele nuoria mediantuottajia ja mediasta kiinnostuneita sillä volyymillä kuin olisi mahdollista. Yhden paikan idea on muodostunut ajan mittaan tarpeen kasvaessa ja samalla perinteisten nuorisotalojen ja -pajojen resurssien pysyessä ennallaan.

Nuorten Media: ”Hattu”


Iso halli

Uuden toimipaikan nimi on vielä täysin auki, vaikkakin nuorisotoimen piirissä projektista yleisesti puhutaankin jo nimellä ”Hattutehdas” tai "Hattu". Paikan sisäänkäynti avautuu Lönnrotinkatu 30:n sisäpihalle ja itse paikka sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Paikan sijainti on helppo hahmottaa siitä, että se on täsmälleen Bulevardilla sijaitsevan Aleksanterin teatterin (vanha ooppera) vieressä. Tällä hetkellä tyhjillään oleva tila remontoidaan perusteellisesti ja sinne rakennetaan tv-studio, äänistudio, editointitiloja ja taittopaja. Lisäksi sinne tulee tietokoneita niin surffausta kuin vaativia tuotantojakin varten sekä tietenkin laitteistojen lainaustoimintaa, joka on perinteisesti ollut hyvin suosittua. Näillä näkymin ainakin Malmin Mediapaja, Itäkeskuksen Stoan editointiyksikkö, Pasilan Narrin editointiyksikkö ja Oulunkylän Nuorisotalon Curly-lehti ja –radio sekä nyt Hietaniemenkadulla majaileva Nuorten media muuttavat uuteen toimipaikkaan.

Nuoret päättävät


Suunnittelijoita riitti ja
tunnelma oli korkealla
Uuden tilan piirrustukset on suunniteltu yhteistyössä nuorten kanssa ja koko paikan idea on muuttua jatkuvasti nuorten haluamaan suuntaan. Nuoret tulevat mukaan päättämään paikan teknillisista- ja sisustuksellisista ratkaisuista. Myös muita asioita, kuten aukioloaikoja, järjestettäviä kursseja ja muuta toimintaa muokataan nuorten palautteen mukaan.Free Your Mind - Mediayksikkö 16.11.2001
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Helsingin Nuorisoasiainkeskus
» Lähetä Free Your Mind -postikortti