Ohita navigointi

Gloomy Grim

Kokoonpano:
Agathon - Laulu, syntikka, rummut
Lordi - Kitara
Mörgoth - Kitara
Ceasar - Basso

Huomasin että käytätte taas oikeita rumpuja. Oliko mielestäsi rumpukoneella soittaminen Gloomy Grimin heikko kohta ?

Tavallaan, mutta se ei ollut syy miksi halusin oikeat rummut tällä kertaa. Pääsyy oli, että halusin meidän kuulostavan enemmän "bändiltä". Ja oikeat rummut tuovat myös enemmän agressiota musiikkiin, kun ääni ei ole niin puhdas. Nauhoitimme rumpuja analogisella nauhurilla antaaksemme niille parhaan mahdollisen "oikeiden rumpujen fiiliksen",, emmekä editoineet niitä. (Niinkuin monet tekevät ja pilaavat koko idean oikeista rummuista)

Uuden levyn soundi on paljon voimakkaampi kuin aiemmin. Kuitenkaan ette työskennelleet Kai Hiilesmaan kanssa kuten tähän asti. Miten saitte tämän soundin ?

Voin kertoa salaisuuden... Hiili ja Dr. Cox ovat yksi ja sama henkilö.
Kun hän näki videomme ja siellä oli nimiä kuten Agathon , Ceasar jne., hän sanoi että Kai Hiilesmaa näyttää tyhmältä, laittakaa minun nimekseni seuraavaan levyyn Dr. Cox . Cox on suomeksi hiili. Jokatapauksessa, hän teki taas upeaa työtä. Hän on ollut mukana ensimmäisestä demosta lähtien, enkä voi kuvitella ketään muuta työskentelemässä kanssamme.

Koskettimet ovat erittäin tärkeät Gloomy Grimin musiikissa. Miten kirjoitat laulut ? Aloitatko kitara riffeistä vai onko kaikki sovitukset mukana?

Teen kaiken musiikin kotona tietokoneella, joten syntikat tehdään ensin. Yleensä minulla on ajatus siitä miten kitaroiden pitäisi mennä, mutta välillä muut ovat saaneet idean kuunneltuaan perus syntikat ???

Välillä musiikkinne on lähellä black - metallia; äänelläsi, satanismia josta olet kiinnostunut, mutta tempo on hitaampi ja ??? on paljon kauempana siitä mitä tämän päivän black - metal bändeissä. Miten luokittelisit musiikkinne, ja mitkä bändit tunnet läheiseksi ?

Joku on sanonut että musiikkimme on "kauhuleffa - metallia" ja olen samaa mieltä. Tämä on cliche, mutta en halua tulla luokitelluksi mihinkään genreen ja uskon että meidän musiikkia ei voi kategorioida muualle kun metalliin. Kun alan tehdä jotain uutta, en tiedä mitä siitä tulee. Oikeastaan en tiedä onko yhtään bändiä kuten Gloomy Grim, joten en tunne mitään bändiä meille läheiseksi.

Oletko päättänyt ettet enää käytä naislaulajia ?

En varsinaisesti, mutta mitään suunnitelmia naislaulajien käytöstä ei ole. Uskon etten tarvitse niitä nyt, mutta jos tulee tarve niin silloin käytän. Jos pystyn järjestämään tarpeeksi rahaa Holy Records:ilta seuraavaan albumiimme, olisi hienoa käyttää joitain todellisia ??? tms., mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Miten soittamisesi onnistuu sekä Gloomy Grimissä että Soulgrindissä ?

Siinä ei ole ollut mitään ongelmia. Soulgrindissä en tee musiikkia, vain ??? riffit jotka Lordi tekee. Hän on päätekijä Soulissa ja minä Gloomyssä.

Oletko ikinä ajatellut, tai onko sinua ikinä kysytty tekemään kauhuelokuvan soundrackiä ?

Olen ajatellut että tekisin demon ilman kitaroita, rumpuja & laulua ja lähettäisin sitä joillekin elokuvayhtiöille, mutta en ole tehnyt sitä vielä. Unelmasta tulisi totta jos joku kysyisi minua tekemään musiikkia kauhuelokuvaansa. Olen myös ajatellut että pelit ovat yksi mihin musiikkini sopisi ja oikeastaan kun kukaan ei ole pyytänyt tekemään musiikkia peliinsä, olen nyt tekemässä itse peliä PC:lle. Se on kovaa hommaa, koska teen sitä yksin. En tiedä onko se ikinä valmis, mutta ainakin teen sitä nyt. Jos saan sen valmiiksi vuoden sisällä, se tulee olemaan osana seuraavaa albumia. Olisi hienoa jos olisi cd kaikilla instrumenteilla ?? ja peli jossa on samoja biisejä, mutta ??? eritavalla ilman kitaroita yms.
Miksi päätitte julkaista videon Born in Fire ?

Olen myös kiinnostunut videon tekemisestä ja tein sen huvikseni. Sitten Holy sanoi että se voidaan julkaista jos se sisältää enemmän materiaalia. Editoin siihen kaksi livepätkää ja se oli siinä. Ihan huvin vuoksi. On myös monia jotka eivät ole nähneet meitä livenä ja mielestäni pitäisi. Born in Fire:ssa meillä oli parin kympin budjetti enkä ollut tehnyt mitään sellaista aikaisemmin, mutta mielestäni siitä tuli hyvä. Ajattelin että alkaisimme tehdä videota Shadow World:istä ja toivon että saamme siihen ihan oikean budjetin, niin voimme tehdä siihen enemmän elokuva - lookia.

Olette alottamassa kiertuetta Ranskalaisen Misantropen kanssa. Mikä on fiilis ?

Tosi hyvä. Olimme viime vuonna Ranskassa SUP:n ja Division Alphan kanssa ja se oli hienoa. Olen melko varma että tämä kerta on vielä parempi. Meillä on nyt live rumpali ja show tulee olemaan paljon parempi sen kanssa. Haluaisin tehdä enemmän keikkoja ympäri Eurooppaa, mutta se riippuu myös Holystä ja siitä miten paljon he ovat valmiita satsaamaan rahaa meihin.

Jotain vielä lopuksi ?

Lyhyin sanoin; käykää nettisivuillamme lataamassa näytteitä uudelta Written in Blood - CD:ltä. Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla agathon1@mbnet.fi. Sieltä voi myös tilata kaikkea Gloomy Grim - kamaa.Heidi Kohtala 11.12.01
can_tah@hotmail.com

Katso myös
» Gloomy Grim
» Lähetä Free Your Mind postikortti


»Mannhai

»Gloomy Grim

»Bozo Brigade

»Bloody Hell