Ohita navigointi

EU-huippukokous Tanskassa joulukuussa 2002 - Rasismin vastainen mielenosoitusArviolta 3000-5000 henkilöä osallistui rasismin vastaiseen mielenosoitukseen.
Liikkeelle lähtöä odotellessa

Päämäärinään mielenosoittajilla on liikkumisvapaa maailma ja eurooppa. Paikka jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen olla. Kotimaa jossa tuntea itsensä hyväksytyksi ja jonka saa vapaasti valita.

Linnake-eurooppa (EU joka sulkee rajansa "ei toivotuilta" tulijoilta) koetaan uhkakuvaksi, koska silloin pakolaisten mahdollisuudet ylittää rajat on olemattomat. Estää halutaan äärioikeiston nouseminen, rasismi ja taloudellinen eriarvoisuus. Pakolaisiin kohdistuva näkyvä ja näkymätön syrjintä tuomitaan. Halutaan ihmisarvoinen elämä kaikille riippumatta mistään ulkoisista tekijöistä. Vaaditaan, että kaikilla pitää olla oikeus tehdä työtä ja ylittää rajat pakolaisena silloin, kun itse kokee sen pakolliseksi.

Vi är många, vi er starka, vi krossa rasismen NU! Hej!
Kulkue kulki Kööpenhaminan keskustan halki huutaen iskulauseita. Iskulauseissa toistuivat teemoina rasismin vastustus ja kansainvälisen solidaarisuuden vaatimus. Välillä osa porukasta tanssi mukana olevan äänentoistorekan musiikin tahdissa.

Katujen varsille katsomaan pysähtyneet Kööpenhaminalaiset olivat vahvasti mukana tunnelmassa. Monet jäivät katselemaan koko pitkän kulkueen ohi lipumisen. Tuhannet mielenosoittajat kohtasivat tuhansia katselijoita, joista osa kannusti huutamalla positiivisia kommentteja ja näyttämällä vapausmerkkejä käsillään.

Tuli oli kulkueessa vahvasti mukana. Soihtuja oli monilla käsissään, päätöspisteessä oli tultasyökseviä patsaita ja tulitemppuja tekeviä sirkuslaisia. Määränpäässä tunnelma oli erityisen hilpeä ja hetken aikaa ihmiset hyppivät huutaen niiden olevan rasisteja, jotka eivät hypi.Saija Salonen 13.12.02
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Vaikuttava - vaihtoehtoinen tietotoimisto
» TV-STOP - alternative tv-station

EU huippukokous Kööpenhamina 2002


Jutut:
» Index
» Kansainvälinen mielenosoitus
» Laulaen mielipide EU:sta
» Rasismin vastainen mielenosoitus
» Nettiaktivismi
» Israel boikottiin miekkari
» Graffiti vastaan EU
» Ennakko
» Linkkejä nettimedioihin
» Päiväkirja

Kuvagalleriat:
» Graffiti vastaan EU
» Israel boikottiin miekkari
» Rasismin vastainen mielensoitus
» Kansainvälinen mielenosoitus osa I
» Kansainvälinen mielenosoitus osa II
» Anarchist demonstration against the EU policestate