Ohita navigointi

EU-huippukokous Tanskassa joulukuussa 2002 - Boykot Israel demonstrationUseampi tuhat kannusti ihmisiä boikotoimaan Israelia, jotta palestiinaan saataisiin rauha.


Mielenosoitus alkoi Rauhallisesti aivan Kööpenhaminan keskustasta ja kulki sen halki päättyen Nørrebron alueelle. Pysäytyksiä matkantaitossa ei tapahtunut ja määränpäässä odotti tuttu puhujalava, joka oli ollut jo lähtöpisteessä. Mielenosoituksessa oli hyvä fiilis ja iskuhuudot raikasivat.

Israelin rauhaanpakottamista oli tukemassa sekalainen joukko. Sen ikärakenne oli väliltä vauva ja vaari. Ryhmät joita mielenilmaisijat edustivat olivat myös hyvin erilaisia. Joukossa oli rauhanaktivisteista palestiinalaisiin, jotka olivat kyllästyneet sotaan ja vasemmalta anarkosyndikalisteihin.

Viva, viva, viva palestina
Iskuhuudoissa kaikuivat vapauden huudot Palestiinan kansalle, Israelin boikotti kehotukset, kansainvälisen solidaarisuuden puolustus ja Yhdysvaltojen politiikan arvostelu sekä vastustus.

Yhdysvaltojen politiikan katsottiin moninpaikoin romuttaneen useita vuosia kestänyttä rauhantyötä Palestiinan ja Israelin kriisissä. Terroristeiksi leimaaminen antaa Israelille oikeutuksen hyökätä palestiinalaisten kimppuun asein. Tämä lämmittää lisää jo ennestään kuumaa tilannetta.

Poliisilla ylireagointia
Keskustan poliisivartiointi oli massiivinen. Jokainen vaihtoehtoinen reitti oli suljettu poliisirivein ja tiesuluin. Mellakkavarusteiset poliisit Seisoivat paikoillaan ja antoivat hilpeän massan valua ohitseen.Saija Salonen 12.12.02
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Vaikuttava - vaihtoehtoinen tietotoimisto
» TV-STOP - alternative tv-station

EU huippukokous Kööpenhamina 2002


Jutut:
» Index
» Kansainvälinen mielenosoitus
» Laulaen mielipide EU:sta
» Rasismin vastainen mielenosoitus
» Nettiaktivismi
» Israel boikottiin miekkari
» Graffiti vastaan EU
» Ennakko
» Linkkejä nettimedioihin
» Päiväkirja

Kuvagalleriat:
» Graffiti vastaan EU
» Israel boikottiin miekkari
» Rasismin vastainen mielensoitus
» Kansainvälinen mielenosoitus osa I
» Kansainvälinen mielenosoitus osa II
» Anarchist demonstration against the EU policestate