Ohita navigointi

EU-huippukokous Tanskassa joulukuussa 2002 - Kainsainvälinen mielenosoitusKansainväliseen kulkueeseen osallistui arviolta 10 000 mielensoittajaa. Kulkue rakentui erilaisista ryhmittymistä.

Kulkueeseen osallistuneiden 10 000 hengen massa (Tanskan indymedian arvio) oli muovautunut mm. ammattiliittojen edustajista, anarkisteista, sosialisteista ja maahanmuuttaja aktiiveista. ATTAC:in edustus oli kaikista suurin järjestöjen keskuudessa. Kaikilla on kuitenkin yhteisiä päämääriä.

Mielenosoittajat haluavat multikulttuurista yhteiskuntaa ja demokraattisten oikeuksien vahvistamista. Suurimpia poliittisia tavoitteita on rauha sekä yhteistyö kaikkien maiden välille. Ympäristökysymykset ja ihmisten hyvinvointi koetaan myös tärkeämmiksi, kuin taloudellisen voiton tavoittelu.

Mielenosoitus jakaantui kolmeksi
Kolme ryhmää olivat anarkistit, Tottelemattomat ja loput päämielenosoittajat. Anarkistisen Federaation järjestämä mielenosoitus keräsi noin 1500-2000 osanottajaa. Mielensosoitus oli vastaan poliisi valtiota. Se oli suunnattu suoraan kohteeseensa ja lisäksi boikotiksi "Stop the Violence" mielenosoitusta kohtaan.

Mielenosoitus alkoi rauhallisesti. Anarkistit järjestäytyivät ihmisketjuiksi ja kulkivat sellaisenaan huutaen poliisin sekä poliisivaltion vastaisia iskulauseita aina Vestre-vankilalle saakka. Sieltä he lähtivät vähäksi matkaa kulkemaan Tottelemattomien perässä kohti keskustaa, mutta erkanivat myöhemmin jatkaen matkaansa kohti Nørreportia.


Tottelemattomasti tanssien
Vankilalle kokoontuneet Tottelemattomat olivat osoittamassa solidaarisuutta tovereilleen, jotka olivat joutuneet pidätetyiksi Tottelemattomien perjantaisessa mielenosoituksessa. Tottelemattomien kulkue tanssi, sambasi ja huusi iskulauseita. Sivusta katselijoille vilkuteltiin ja hymyiltiin.

Mukana kulkeva äänentoistorekka pauhasi tanssittavaa musiikkia. Soittolistalla oli mm. Chumbawambaa, Clashia ja Manu Chaota. Tottelemattomien kulkue päättyi Gonvergense Centerille, jonne monet menivät sisälle syömään ja lämmittelemään. Tunnelma oli niin hyvä, että tuntui kuin olisi ollut kesä, mutta ei ollut.Saija Salonen 14.12.02
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Vaikuttava - vaihtoehtoinen tietotoimisto
» TV-STOP - alternative tv-station

EU huippukokous Kööpenhamina 2002


Jutut:
» Index
» Kansainvälinen mielenosoitus
» Laulaen mielipide EU:sta
» Rasismin vastainen mielenosoitus
» Nettiaktivismi
» Israel boikottiin miekkari
» Graffiti vastaan EU
» Ennakko
» Linkkejä nettimedioihin
» Päiväkirja

Kuvagalleriat:
» Graffiti vastaan EU
» Israel boikottiin miekkari
» Rasismin vastainen mielensoitus
» Kansainvälinen mielenosoitus osa I
» Kansainvälinen mielenosoitus osa II
» Anarchist demonstration against the EU policestate