Ohita navigointi

Ei iskua Irakiin - Mielenosoitus

Ei iskua Irakiin mielenosoitus

Sodanvastainen-liike ympäri maailman piti mielenosoituksia Irakin sodan virallisen alkamispäivän jälkeisenä päivänä. Helsingissä kokoontui noin 3000 sodanvastustajaa Kiasman edustalle, josta matka jatkui kohti USA:n suurlähetystöä. Kulkueeseen liittyi useita ihmisiä sen kulkiessa pitkin Aleksanterinkatua.

Rauhaa - Ei pommeja!
Mielenosoittajien joukko oli kirjavaa. Motiivit osallistua kulkueeseen poikkesivattoisistaan, mutta yhteen hiileen puhaltaminen ei tuottanut mitään ongelmia.

Joillekkin mielenosoitus oli pohjimmiltaan Yhdysvaltojen vastainen, jotkut kannattivat yleisesti rauhaa ja toiset olivat vannoutuneita pasifisteja, jotka vastustivat yleisesti sota- ja väkivaltakoneistoja. Väkijoukosta pystyi bongaamaan rauhanpuolustajista anarkisteihin ja skeittareista käpykaartilaisiin.

Yleisesti ottaen mieliala oli toiveikas. Rauhaa kaivattiin ja uskottiin valtaisien ihmisjoukkojen vielä kääntävän maailmanpolitiikan kelkkaa. Sota tuomittiin jyrkästi sen kaikissa muodoissaan.

Seuraava mielensoitus on helsingissä lauantaina 22.03.2003 lähtien Rautatientorilta ja päättyen Senaatintorille. Paikalle on arvioitu saapuvan tuhansia ihmisiä.

Real Video


Tunnelmia ja ajatuksia Ei iskua Irakiin mielenosoituksesta.

Kesto : 06:39

Hitaat yhteydet | 56 kbps
Nopeat yhteydet | 256 kbpsSaija Salonen, Jeena Laitinen ja Teemu Tamminen 21.03.03
saija@hattu.net

Katso myös
» Ei iskua Irakiin - Kuvagalleria
» Free Your Mind - USA vs. Irak