Ohita navigointi

DanceAction - mestaruuskilpailujen historiaa

DanceAction 2002

DanceActionin huima kehityskaari

DanceAction disco-, show - ja hiphop- tanssien nuorten mestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna jo 11. kertaa. Viime vuosi oli siis 10-vuotisjuhlavuosi. Tapahtumaa juhlistettiin kabaree-henkisellä revyyllä kisojen finaalissa. Samalla esitettiin muistoja vuosien varrelta.

Tapahtumasta on tullut yksi pääkaupunkiseudun vetovoimaisimpia nuorisotapahtumia. Sen toteuttaa Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyökumppaninaan Espoo ja Vantaa. Tapahtuma on vahva ja näyttävä osa kulttuurista nuorisotyötä.

Tanssijoita tapahtumaan osallistuu vuosittain 500 ympäri Suomen. Katsojia tapahtuma kerää päivän aikana useita tuhansia. Vaihtuvuus katsomossa päivän aikana on suuri, mutta tunnelmaa riittää aamuvarhaisesta iltamyöhään. Illan finaalissa yleisöä on tulvinut niin, että Kulttuuritalo on revetä liitoksistaan.

Tapahtuma on korkeatasoinen lajissaan, sillä siinä menestyneet ovat niittäneet mainetta myöhemmin niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Kilpailu on siis löytänyt paikkansa nuorison keskuudessa ja vakiintunut se on myös fyysiseltä sijainniltaan. Kulttuurikeskus Stoan ja Savoy-teatterin kautta kisat löysivät tiensä Kulttuuritalolle Kallioon, jossa tanssin energiaa ja osallistumisen riemua on koettu jo vuodesta -98.

Tanssilla itsetuntemukseen
Nuorisotoimessa tanssi edustaa yhtä kulttuurisen nuorisotyön muotoa. Arvoina ovat toisesta välittäminen, osaaminen, tavoitetietoisuus ja tarkoituksenmukaisuus. DanceAction filosofiaan kuuluu nuoren kasvun tukeminen tanssin keinoin. Tapahtumalla on vahva sosiaalinen merkitys siihen osallistuville. Hyvä ryhmähenki antaa voimia ja halua tukea toinen toistaan. Tapahtumassa vallitsee lämmin ja kannustava ilmapiiri.

Vaikka tanssikulttuurissa kilpailuhenkisyys tuntuu joka solussa ja jokainen haluaa olla paras, on toisten kannustaminen vilpitöntä. Nuorisotoimen tehtävä ei ole korostaa kilpailua. Kuuluminen joukkoon on nuoren identiteetin kehittymisen kannalta tärkeää. Tapahtumalla mahdollistetaan samanhenkisten nuorten kohtaaminen ja oman osaamisen peilaaminen. Vaikka kisoista nousee tähtiä, on osallistumiskynnys matala ja sellaisena se halutaan pitää.
Tanssin harrastaminen pääkaupunkiseudulla
Nuorisotalot tarjoavat hienon mahdollisuuden tanssin harrastamiseen vähälläkin rahalla. Kallion nuorisotalolla on mahdollisuus käydä ohjatuilla tanssitunneilla. Lajeina ovat mm. disco, show ja hiphop.

Muilla nuorisotaloilla järjestetään yksittäisiä kursseja tai tanssiharrastus on itseohjautuvaa oman ryhmän toimintaa kyseisen talon tarjotessa tälle loistavat puitteet.Nuorisotaloilla tehdään tanssiproduktioita, järjestetään kilpailuja ja tanssileirejä.
Tanssiharrastuksen tukeminen
Helsingin nuorisotoimi on jo vuosia tukenut tanssin harrastajia mm. antamalla heille käyttöönsä harjoitustiloja, ääni- ja valotekniikkaa sekä taloudellista tukea.

Helsingin nuorisoasiainkeskuksessa toimii yksi päätoiminen tanssinopettaja sekä monia muita tanssin alan valmennus- ja ohjaustaitoisia nuorisotyöntekijöitä, jotka ovat aikoinaan itse osallistuneet jopa kilpailuihin. Helsingin kaupungin liikuntavirasto puolestaan tukee helsinkiläisiä tanssiseuroja avustuksilla ja harjoitustiloilla.Riikka Seljänperä 10.09.03
riikka.seljanpera@nk.hel.fi

Katso myös
» DanceAction - Nuorisoasiainkeskus
» DanceAction 2002 - Free Your Mind

DanceAction 2003

» Index - Etusivu
» Ennakko
» Ilmoittautumiset
» Historia
» Missä viipyivät videot?

Sarjat:
» Disco
» Duodancing
» Hip hop
» Hip hop duo
» Pienryhmädisco
» Showparitanssi
» Showryhmätanssi

Kuvagalleriat:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22