Ohita navigointi

Merikeittiön Ahven- ja haukifileet

Tällä kertaa ruokalistalla oli kalafileitä johon tarvittavat raaka-aineet olimme hankkineet itse kalastelemalla läheiset ruovikot läpi saaden saaliiksemme hauen ja ahvenen.

Seuraaavassa yksinkertaiset ohjeet miten juuri pyydetystä kalasta saadaan herkullinen ateria...


1.Kalan perkaus
Kalan vatsa avataan perästäsaksilla tai veitsellä tosin on varottava sappirakkoa vatsassa. Kaikki kalan sisälmykset poistetaan ja kala huuhdellaan.

2.Kalan suomustus
Kalan nahan päällä olevat suomut kannatta poistaa, tähän käytännöllisiä apuvälineitä ovat suomustin tai sahalaitainen puukko.

3.Kalan fileeraus
Kalan fileeraus aloitetaan poistamalla ensimmäiset sivuevät pään molemmilta puolilta. Tämän jälkeen aloitetaan leikkaamaan filettä pään puolelta selkärankaa hipoen kohti pyrstöä. Leikatusta fileestä poistetaan vielä päälliruodot veitsellä.


Kalan valmistus ruuaksi

Paras maku kalaan saadaan kevyellä maustamisella jolloin kalan oma maku ei häviä, tässä tapauksessa valmiisiin fileisiin levitettiin voita päälle, lisättiin hieman suolaa ja sitruunapippuria. Käärittiin folioon ja annettiin paistua takassa molemmilta puolilta noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen kalat olivat valmmiita syötäväksi -ja hyvää oli...Pasi 29.07.01
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Maijan benkkusivut
» Lähetä Free Your Mind postikortti

Benkku

» Benkku 2001 - Index
» Merikeittiön Ahven- ja haukifileet
» Kajakkikikkailu
» Heron leiri
» Tapulikaupungin KV-leiri
» Leiriviikko 23
» Leiriviikko 24
» Jaken ja Veken merikettiö
» Jaken ja Veken merikettiö 2
» Merirosvoleiri hässäkkä
» Sahapukin vihkiäiset