Ohita navigointi

Managerin arki

Manageri

Bändin tehtävänä on keskittyä musiikin tekemiseen ja yleisön viihdyttämiseen. Tiktakilla on iso taustajoukko, joka taas huolehtii bändin ulkopuolisista asioista. Manageri on yksi tämän tiimin tärkeimmistä henkilöistä.

Manageri on bändin urakehityksen luoja, jonka ensisijainen tehtävä on hankkia bändille levytys-sopimus. Manageri on myös yhtyeen "toimitusjohtaja", joka huolehtii bändin taloudesta, haalii luotettavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan. Manageri huolehtii myös asioiden sujuvuudesta ja pitää kiinni yhtyeen eduista.
Kontaktien luominen ja sopimusten solmiminen eri yhteistyökumppaneiden kanssa kuuluvat managerin varsinaiseen arkeen.

Petteri hoitaa manageroinnin lisäksi useita muitakin bändiin liittyviä asioita. Hän toimii mm. Tiktakin kiertuemanagerina, autokuskina lyhyillä ja keskipitkillä keikkamatkoilla sekä huolehtii oheistuotekaupan järjestelyistä että myynnistä jne.

Uusia haasteita
Tiktakin lisäksi Petteri toimii myös Bändikoulun uuden tyttöbändin Indican managerina.
Tiktakin tytöt ovatkin hieman huolissaan ehtiikö Petteri hoitaa enään heidän asioitaan yhtä tarmokkaasti, kuin ennen. Petteri ei ole lainkaan huolissaan tästä, sillä yleensä managerilla on useampia bändejä luotsattavanaan. Sitä paitsi Petteri kokee Indican erittäin suurena haasteena, sillä bändi tekee kaikki biisinsä itse.Milla Kaikkonen ja Mikael Kundert 25.10.03
milla.kaikkonen@luukku.com

Katso myös
» Pohjois-Helsingin Bändikoulu
» Lähetä postikortti

Pohjois-Helsingin Bändikoulu

» Indica
» Tähtitehdas?
» Managerin arki
» Bändikoulu special