Ohita navigointi

Assembly 2003

Assembly logo

Maailman suurin ja tunnetuin nuorten tietotekniikkaharrastajien festivaali, Assembly 2003, pyörähtää käyntiin 12. kertaa torstaina 07.08.2003. Bittiväen odotetuimpaan kesätapahtumaan odotetaan yli 5000 tietokonedemoista ja -peleistä kiinnostunutta nuorta yli 20 eri maasta. Tänä vuonna on erityisesti panostettu ulkoilmakonserttiin, ArtTech seminaareihin ja televisiolähetykseen sekä uusiin mobiilikilpailuihin.

Viime vuosien aikana Assembly on säilyttänyt asemansa maailman suurimpana ja tunnetuimpana nuorten tietokone- ja mediataiteen harrastajien kilpailutapahtumana eli 'demopartyna'. Nyt 12. kertaa järjestettävä tapahtuma täyttää Hartwall Areenan taas viimeistä mahdollista paikkaa myöten:

Hartwall-areena sisältä

"Lipunmyynti sujui odotetusti. Kaikki halukkaat eivät tänäkään vuonna saaneet pöytäpaikkaa tietokoneelleen, vaan konepaikat loppuvat kesken", kertoo tapahtuman vastaava järjestäjä Pekka Aakko, "Innokkuus tapahtumaa kohtaan on jälleen ollut suuri, joten uskaltaisin veikata tapahtuman houkuttelevan kokonaisuudessaan noin 5000 - 5500 osallistujaa. Vaikka tietokonepaikat ovatkin lopussa, normaaleita viikonloppulippuja, joita voi ostaa myös ovelta, on varattu runsaasti ja odotamme niillekin hyvää menekkiä."

Tavata toisia kilpailijoita ja kilpailla..
Assembly kokoaa tuhansia nuoria tietokoneharrastajia viettämään neljän päivän mittaisen rutistuksen Hartwall Areenan sisätiloihin. Vierailijat voivat nukkua tapahtumapaikalla ja heille on järjestetty 24h ruoka- ja majoitushuolto sekä ensimmäistä kertaa mahdollisuus saunoa suomalaiseen tapaan. Tätä odottavatkin myös monet ulkomaalaiset vieraat, esimerkiksi ryhmä australialaisia on jo ennakolta ilmoittanut "halunsa lievittää koti-ikävää suomalaisessa kuumassa saunassa". Pitkän viikonlopun aikana nuoret paitsi kilpailevat keskenään, myös pelaavat ja tapaavat toisia alan harrastajia. Kilpailuja on 18 eri kategoriassa ja jaossa on palkintoja yli 35 000 euron edestä! Lisäksi Assemblyn yhteistyökumppanit ovat järjestäneet omia kilpailujaan tapahtumaan liittyen, esimerkiksi Forum Nokia ja HP Bazaar järjestävät monenpelattavien mobiilipelien kehittämiskilpailun. Kilpailijajoukko on työstänyt töitään koko kesän ja lopputulokset ovat arvosteltavissa tapahtumassa perjantaista lähtien. Kävijöille on myös tarjolla 3500-paikkainen ZyXelin tarjoama nopea paikallisverkko, joka takaa nopean yhteyden maailmalle jokaisesta vierailijoiden tuomasta koneesta.

AssemblyTV 03
Uutuutena tälle vuodelle ovat panostukset tapahtuman televisioinnin ja Internet-lähetyksen osalta sekä laaja Assembly-konsertti. Tapahtumasta tehtävä TV-lähetys näkyy suorana HTV:n kaapelikanavalla vanhalla MoonTV:n kanavapaikalla UHF 31 sekä laajana Internet-jakeluna ympäri maailman. Viime vuonna AssemblyTV:n internet-katsojia oli yli 80 000. Tänä vuonna määrä kasvaa entisestään lähetyskapasiteetin parantuessa. ArtTech-seminaareissa pääpuhujana on Thomas "Dolby" Robertson (UK), joka tunnetaan mm mobiilimusiikin uranuurtajana (beatnik.com).

Hartwall-areena sisältä

Seminaareja voi myös seurata erillisenä Internet-jakeluna Helsingin Yliopiston toimesta. Perjantai-iltana järjestettävästä konsertista on tulossa laaja kokonaisuus uudenlaista musiikkielämystä: tietokonemusiikkia yhdisteltynä rappiin, poppiin ja soft-metalliin. Konsertin pääesiintyjänä soittaa Stereo Gentleman (Lontoo, UK), jonka show:ssa mukana myös High Heels tanssiryhmä sekä Golden Stars kilpailun voittaja Sari Tuomi. Tämä projekti elää!

Yritykset rekrytoi nuoria osaajia
Yhteistyöyritysten mukanaolo Assembly-tapahtumassa on tullut viime vuosina entistä tärkeämmäksi. Tapahtuman taloudellisina ja sisällöllisinä tukijoina sekä nuorien osaajien rekrytoijina toimivat yritykset sitovat nuorten harrastusta, opiskelua ja aktiivista työelämään siirtymistä entistä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.

Vieraita pitkin maailmaa
Assembly-tapahtuma alkoi muutaman alan nuoren harrastajan ideasta järjestää ohjelmoijakokoontuminen koulussa Kauniaisissa vuonna 1992. Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut nykyiseen kokoonsa, kansainvälisesti arvostetuksi tietokoneohjelmoinnin ja mediataiteen "MM-kilpailuiksi", johon kaukaisimmat vieraat saapuvat USA:sta, Etelä-Afrikasta, Japanista ja Australiasta saakka.

Linkit Assemblyn sivuille:
Tärkeimmät ohjeet kävijöille

Ajo-ohje
Tavaroiden tuonti
Ensikertalaisen opas
Tietopaketti vanhemmille
Kävijäopas (pdf)
Infopaperi (pdf)

(jaetaan myös ovella)

Säännöt

Tapahtuman säännöt
Partyetiketti
Omaisuuden suojaaminen

Tietoa tapahtumasta

Aikataulu
Tapahtumapaikan kartat
Tietokonepaikat
Usein Kysytyt Kysymykset (FAQ)
Intranet-opas

Palvelut

Partyverkko
Nukkuma-alue
Ruoka & Juoma
24h/vrk palvelut
Pysäköinti
IRC
AV

Muuta tietoa

Konsertti
Tekkknobileet
Robosota
Bussimatkat
Kuvia Areenalta
Kutsu-intro

Myytävät tuotteet

Assembly '02 DVD-ROM
T-paita
JulisteAssembly lehdistötiedote, kuvat: Assembly Organizing 06.08.03
fym@hattu.net

Katso myös
» AssemblyTV
» Assembly '01 Free Your Mindissa