Ohita navigointi

Assembly '01 Päiväkirja - 0202

Nuorten tietotekniikkaharrastajien vuoden odotetuin tapahtuma, ASSEMBLY ’01, pyörähtää käyntiin kymmenettä kertaa torstaina 02.08.2001. Assembly on maailman suurin ja tunnetuin nuorten tietokone- ja multimediaharrastajien kilpailutapahtuma eli ’demoparty’.
Sunnuntai 5.8.2001


12:40 Nyt kohti kotia. Asemalla voisi käydä kaupassa.

12:12 Tässä on nyt jotain vikaa. Mä muka löysin kaikki tavarani, vieläpä ehjinä ja sain mahdutettua ne takaisin rinkkaan. En ole edes myöhässä mistään vielä.

11:43 Taas on vähän aikaa nukuttu ja melkein elävä olokin. Enää tavarat kasaan ja junaan. Pimeässä on vaikea pakata. Saa sitten ensi viikolla haalia tavaroitaan eri puolilta suomea.

08:21 Pääsee nukkumaan. Ihanaa.

07:31 Joku ottaa valokuvia, tai ainakin salama välkyy. Kunhan ei vaan minusta, niin ihan sama. Tai sitten se välkkyy mun päässä.

06:25 Joku ulkomaan elävä kävi puhumassa mun kanssa. Mä en kyllä ymmärtänyt juuri kahta sanaa enempää. Jos olis älynnyt ottaa korvatulpat pois, olis ehkä onnistunut edes vähän paremmin. Äsken irkkasin jo makuultani, mutta se oli liian unettavaa. Ehkä mä suunnilleen istun ihan suosiolla.

05:24 Katto on selvästi tullut matalammalle ja nuo jokerit tuijotta. Lievää vainoharhaisuutta alkaa olla ilmassa. Sormetkin kirjoittelee jo ihan omiaan. Ranneke hiostaa.

04:37 Ranskalaisia taas. Muistaakseni mä vannoin jo toissapäivänä, ettei niitä enää ikinä. Pää ei ole toiminut moneen tuntiin enää. Ovia pitää repiä auki saranapuolelta ja kahden numeron muistaminen yli kolme sekuntia on aivan mahdotonta. Olis kiva, jos löytäis edes omalle paikalle, kun käy jossain.

03:37 Vois nukkua muutaman viikon. Päätä alkoi särkeä ihan tosissaan. Wild Combo oli kiva. Hauskoja monta ja se maailmansota-juttu oli hieno. En mä mitään oikeita nimiä niille muista. Huvittais käydä ulkona taas välillä.

01:54 Meteli on unettavaa. Ehkä mä taas kohta alan pysyä valveilla tai sitten pitää turvautua energiajuomiin.

00:15 Ulkona kannattaa kai oikeastikin käydä ainakin kerran päivässä. Nyt on taas paljon pirteämpi olo. Mä tahdon jotain kuunneltavaa musiikkia. Tahtoiskohan joku luovuttaa kuulokkeet ja jonkun hyvän levyn mulle vaikka omenaa vastaan?

Lauantai 4.8.2001


23:09 Netti kuoli, tosin onneksi vain hetkeksi. Tekis mieli melkein tehdä jotain, muttei kuitenkaan jaksa. Tuo valojentappojuttu on ihan ylisöpö.

22:10 Nyt alkaa pikaruoka tökkiä aika pahasti. Syön varmaan seuraavan viikon leipää ja porkkanoita. Vesikin alkaa maistua hyvältä kaikkien sokeri- ja makeutusainelitkujen jälkeen.

20:59 Kompoja kompojen perään. Mistä ne on edes keksineet noin monta eri sarjaa?

19:46 Kun näytöt on kiinni, tämä paikka näyttää todella omituiselta. Pieniä vihreitä ja punaisia valoja vaan joka puolella, mutta oikeastaan mitään muuta ei näy. Tulee sellainen olo, että maailma on kääntynyt ympäri ja seisoo jalat kohti taivasta.

18:29 Naapurit luovutti. Tai ainakin ne on kantaneet koneensa pois. Yöllä voikin ryöstää tuoleja tuosta ja rakentaa mukavan nukkumispaikan.

17:28 Assembly TV lähettää laatuohjelmaa. Vuorokauden päästä tää alkaa olla jo ohi. Vois valvoa lopun ajan.

16:27 Nukuttu näyttöä vasten, tuolilla ja lopulta ihan makuupussissa nukkuma-alueellakin. Suihkussa oli muitakin ihmisiä, omituista. Jalkoja väsyttää. Jotenkin mä en ajatellut, että täällä joutuis juoksemaan portaita noin paljon.

09:29 Nyt alkaa nähdä jo jotain harhojen tapaisia. Mä olen aivan varma, että joku seisoo mun takana koko ajan. Mutta vielä pysyy hereillä kuitenkin ilman voimakeinoja.

08:34 Hainpas teetä. Ehkä tällä menee palelu ohi. Oma vedenkeitin olis kyllä luksusta. Parin tunnin sisällä vois mennä nukkumaan.

07:26 Ympäriltä alkaa kuulua enemmän tai vähemmän hysteeristä naurua. Mä vaan tappelen makuupussin vetoketjun kanssa.

06:29 Taas alkaa näyttää tyhjältä. Eihän tää nyt vielä ole mikään nukkuma-aika. Ei jaksa enää kurottautua hiireen asti.

05:28 Väsymyksen huomaa kunnolla vasta liikkelle lähtiessä. Portaat tuottavat aivan erityisesti ongelmia. Ostoksia tehdessä vain lykkäsin myyjälle kasan kolikoita ja toivoin, että sain suunnilleen oikean määrän takaisin. Musiikkipuolella Kikka on päässyt vauhtiin. Nyt sitten soikin Apinamies päässä seuraavan viikon.

04:10 Tunti katosI johonkin. Ei edes nukuta yhtään. Nyt vois ihan hyvin olla päivä. Olihan se vuorokausirytmi pakko vielä kerran tänä kesänä kääntää ympäri.

03:10 Nousinpa sittenkin. Täällä on joka paikassa ryöstöhinnat. En kyllä osta enää mitään muuta kuin pakolliset juotavat. Pelkällä vedellä ei kauaa valvota.

02:08 En mä taida pariin tuntiin noustakaan tästä. Saan valloitettua useamman tuolin itselleni. Kädet tärisee liian kolan ja energiajuoman vuoksi.

01:07 Paahtoleivästä tulee aika kuivaa, jos sitä säilöö näytön päällä päivän ajan. Vielä tähän ehkä hampaat pystyy. Joku kylmälaukku olis kans ollut kätevä.

00:01 Lähistöllä pidetään ilmeisesti desibelikilpailua. Miksei ne edes voi soittaa hyvää musiikkia, kun kerran soittavat? Ei kai kukaan voi oikeasti tykätä tuollaisesta. Tai sitten mä vaan olen väärässä seurassa.

Perjantai 3.8.2001


23:10 Kävin Areenan ulkopuolella kävelemässä, kunnolla ulkoilmaa pitkästä aikaa. Jotkut pelasivat jalkapalloa siellä. Terveitä harrastuksia. Nälkäkin alkais taas olla.

22:05 Kompoja. Olis kivempi, jos silloin, kun on pelkkää musiikkia, saisi pitää näyttöä päällä. Vaan tuleepahan lepuutettua silmiä.

20:24 Radiopuhelimilla on kiva häiriköidä muita, tosin mä en ole kyllä vieläkään oppinut edes erottamaan niitä taskulampusta, saati sitten käyttämään.

19:30 Tuolla on kai joku tietokilpailu nyt, mutta kysymyksistä on mahdotonta saada selvää, joten seuraaminen ehkä jää vähemmälle. Alkaa taas olla siedettävän lämmintä.

18:50 Käytiin eväsretkeilemässä ylhäällä katsomossa. Se on sellainen paikka, että sieltä olis ihan pakko heittää jotain alas, vaikka sellainen kumipallo. Se vaan vois aiheuttaa ihan kohtalaista tuhoa.

17:34 Yllättäen puhelimessa puhuminenkin onnistuu melusta huolimatta hyvin. Tai en sitten tiedä, kuuleeko kukaan mitään, mitä minä sanon. Äsken käytiin kiertämässä kaikki mahdolliset paikat joista saa jotain ilmaista. Saaliiksi kertyi mm. Red Bull -tölkki ja välkkyviä palloja.

16:56 Pakollinen uni, suihku ja ulkoilu ohi ja nyt alkaa olla melkein pirteäkin olo. Nukkumisalueen lattia oli yllättävän kova. Ehkä ei olis kannattanut jättää makuualustaa junaan. Naisten vessat ja suihkut ovat ihanan hiljaisia paikkoja. On suorastaan ihme, jos niihin sattuu samaan aikaan muitakin ihmisiä.

10:42 Ihan kohta nukkumaan. Mä olen varmaan illallakin vielä tässä tällä vauhdilla. Ehkäpä minä kuitenkin onnistun menemään nukkumaan ennen sitä. Täällä alkaa taas olla useampikin hereillä, mutta vielä ei lähistön kovaäänisin musiikki ole alkanut, onneksi.

09:31 Alkaa jo selvästi näyttää aamulta. Osa ihmisistä näyttää heränneen vasta ja osa taas valvoneen koko yön. Lähes kaikki ovat kuitenkin väsyneitä. Nyt alkaa jo palella unen vähyyden takia, eikä pelkän kylmyyden. Villasukat ovat osoittautuneet oikein tarpeellisiksi.

08:27 Nyt alkais todella uni maittaa. Keskustelen irkissä bottien kanssa ja kiertelen netissä päämäärättömästi. Mä olen ainoa, joka on hereillä tällä rivillä. Muilla riveillä on useampi tai sitten sentään nukkuvat koneen ääressä.

07:33 Aika tuntuu kuluvan taas nopeammin. Ainoastaan läheisistä kaijuttimista kuuluva yksipuolinen musiikki häiritsee. Muuten on vaan sopivan väsynyt olotila.

06:40 Korvatulpat on oikeastaan hieno keksintö. Voi istua tässä suunnilleen huomaamatta, että on jossain muualla kuin kotona. Äsken joku outo hörhö kävi luulemassa minua joksikin toiseksi. Joku katsoi kääpiökokoisesta telkkarista jotain TVTV-chattia tai vastaavaa. Huvinsa kullakin. Jotenkin kaikki tuntuu pelaavan.

05:48 Kohta pääsee nukkumaan, kohta pääsee nukkumaan... Ei mua kyllä oikeesti edes väsytä, tavan vuoksi vaan. No voipahan taas irkata ja muutenkin käyttää nettiä.

04:21 Mitään ei ole tapahtunut pariin tuntiin. Kulutetan hakkaamalla jotain Doomia tai muuta, jossa ei tarvi ajatella. Jotkut tuossa lähistöllä katsoo leffaa. Toivottavasti niitä ei häiritse, jos kurkkii jatkuvasti niiden selkien takaa.

02:29 Ja taas poikki. Jostain ylhäältä päin kuului välillä hyvinkin äänekästä kiroilua. Edes jotain vaihtelua muuten yksitoikkoiseen äänimaailmaan. Nyt ei sitten nukutakaan enää yhtään. Ehkä mä vaan leikin tollasella pallolla tai jotain muuta yhtä kehittävää.

01:38 Toimi verkko, toimi. Mä tahdon tähän jonkun rentouttavan "Tapa mahdollisimman monta örkkiä mahdollisimman lyhyessä ajassa" -pelin. Vähän aikaa kävin katselemassa ylhäältä käsin maisemia. Jossain määrin omituinenkin näkymä, kun harvemmin näkee näin montaa konetta lähekkäin pimeässä.

01:09 Ehkä kohta tosiaan vois lähteä käymään jossakin tästä, mutta kun ei viitsi, kun kaikki taas sujuu suunnilleen tahmaamatta. Kola on ällöttävän lämmintä ja pitsa kylmää. Nörttiruokaa.

00:04 Ensimmäiset, tosin ikivanhat, demot katseltu. Nyt en sitten saa nettiä toimimaan tässäkään. Ilmeisesti on keksittävä muuta tekemistä siihen saakka, että joku osaavampi tulis tähän lähistölle.

Torstai 2.8.2001


21:32 Pitsaa tuli lopulta ja kolaakin vielä. Nyt on taas kaikki hyvin. Ensimmäiset tututkin tuli nähtyä. Jostain syystä väsyttää jo nyt. Ehkä se menee kuitenkin pian ohi.

20:27 Tuliskohan sitä ruokaa kohta? Tässä ravaa koko ajan jotain ihmisiä, jotka tahtoo päästä ohi. Seuraavan vuoksi en varmasti liikuta tuolia. Vois kyllä jossain vaiheessa oikaista itsensä tästä edes hetkiseksi.

19:35 Kohta vois vaikka tahtoa ruokaa. Onneksi sitä kai onkin tulossa. Musiikki on jotenkin yksipuolista. Onkohan tuo ollut sama biisi jostain neljästä asti?

18:39 Alkuhässäkät ohi ja verkkokin toimii, ainakin joissakin koneissa satunnaisesti. Valot on laitettu pois ja erilaiset vilkkuvat härvelit erottuvat entistä paremmin. Ehkä niihinkin tottuu vähitellen. Tai sitten täytyy pitää katse tiukasti vain omassa näytössä.

17:31 Vielä lisää jotain säätämistä. Jotain tekemistä pitäisi keksiä siksi aikaa, kun netti ei toimi. Ehkä tältä koneelta löytyy jotain, tai sitten ei. Musiikki ja muu häly on jostain syystä hiljentynyt tai sitten siihen alkaa jo tottua. Nämä tuolit on ärsyttävän matalia, edes näytölle ei meinaa nähdä.

16:32 Kaikki alkaa olla jonotuksen ja säätämisen jälkeen kunnossa. Verkon toimimista tosin odotellaan edelleen. Meteli alkaa jo nyt olla ihan kohtalainen, mutta korvatulppiin ei tarvitse vielä turvautua. Ilmeisesti suurin osa tulijoista alkaa pikku hiljaa olla sisäpuolella, kun tyhjiä paikkoja on enää muutamia siellä täällä.Assembly Free Your Mind Crew 03.08.01
fym@hattu.net

Katso myös
» Assemblyn kotisivut
» Lähetä Free Your Mind postikortti

Assembly -01

» Index - Etusivu

Jutut:
» Kuule, koe, näe!
» Disco
» Päiväkirja 1
» Päiväkirja 2
» Rupattelua
» Taivas
» Tunnelmia
» YO Joija YO!
» Ennakko

Kuvat:
1 2 3 4 5 6 7