Ohita navigointi

Assembly '01 - Ennakko


Nuorten tietotekniikkaharrastajien vuoden odotetuin tapahtuma, ASSEMBLY ’01, pyörähtää käyntiin kymmenettä kertaa torstaina 02.08.2001. Juhlavuoden tapahtuman odotetaan keräävän jälleen ennätysyleisön, yli 4500 tietokonedemoista ja –peleistä kiinnostunutta nuorta yli 20 eri maasta viettämään neljän päivän viikonlopun Helsingin Hartwall-Areenalla.
Viime vuosien aikana Assembly on säilyttänyt asemansa maailman suurimpana ja tunnetuimpana nuorten tietokone- ja multimediaharrastajien kilpailutapahtumana eli ’demopartyna’. Juhlavuottaan viettävä, nyt kymmenettä kertaa peräkkäin järjestettävä nelipäiväinen tietokonefestivaali kerää taas ennätysyleisön:

”Lipunmyyntitilaisuuksia on ollut kesän aikana useita. Kaikki halukkaat eivät tänäkään vuonna saaneet tietokonepaikkaa, vaikka paikkoja lisättiin yli 400:lla viime vuodesta. Kaikki 2700 konepaikkaa myytiin loppuun jo kesän puolivälissä”, kertoo tapahtuman vastaava järjestäjä Pekka Aakko, ”Innokkuus tapahtumaa kohtaan on ollut suurempaa kuin viime vuonna, joten uskaltaisin veikata tapahtuman houkuttelevan noin 4 500 – 5 000 osallistujaa, mikä on toteutuessaan selkeästi Assemblyn historian suurin kävijämäärä. Vaikka tietokonepaikat ovatkin lopussa, normaaleita viikonloppulippuja on varattu runsaasti ja odotamme niillekin hyvää menekkiä.”


Assembly 2k Partyhall
Kuva : ASSEMBLY Organizing

Assembly kokoaa tuhansia nuoria harrastajia viettämään neljän päivän mittaisen rutistuksen Hartwall-Areenan sisätiloihin. Vierailijat voivat nukkua tapahtumapaikalla, ja heille on järjestetty 24h ruoka- ja majoitushuolto. Pitkän viikonlopun aikana nuoret ohjelmoijaosaajat paitsi kilpailevat keskenään, myös vaihtavat ja kehittävät tietotaitoaan multimedian eri osa-alueilla. Palkintoja jaetaan yli 15 kategoriassa ja palkintosummaa on korotettu 10 000 eurolla kymmenennen juhlavuoden kunniaksi. Yhteensä jaossa 30 000 euroa. Kävijöille on myös tarjolla paikalle rakennettu 2 700 paikkainen Ciscon ja Soneran tarjoama huippunopea paikallisverkko. Verkko on suurin koskaan Assembly–tapahtumiin rakennettu verkko sekä fyysisen kokonsa sekä nopeutensa puolesta.


Koneet saavat kyytiä
Assemblyssä.
Kuva : Antti

Nyt myös seminaareja

Lisäksi Assemblyillä järjestetään ensimmäistä kertaa kovatasoisia seminaareja sekä demontekijöille että pelien ja ohjelmoinnin huippuharrastajille. Seminaariluennoijien joukossa on mukana vanhoja guruja kuten Tim Sweeney, Epic Megagamesin, yhden menestyneimmistä pelitaloista, perustaja ja pääohjelmoija, sekä Robert ’RJ’ Mical, joka tunnetaan Amiga-tietokoneiden isänä ja Atari Lynx- sekä 3DO-pelikonsoleiden kehittäjänä. Puhujina on myös suomalaisia alan asiantuntijoita. Seminaarit järjestetään yhteistyössä Fathammer Oy:n kanssa.

Assemblystä töitä?

Kilpailujen ja kovatasoisten osallistujien ansiosta Assemblystä on vuosien kuluessa kehittynyt mielenkiintoinen rekrytointifoorumi tietotekniikka-alan yrityksille, jotka etsivät tulevaisuuden ohjelmoija- ja multimediaosaajia ja haluavat kohottaa imagoansa nuorien lupausten silmissä: ”Viimeisen neljän vuoden aikana tapahtumalle on tullut uutta merkitystä nimenomaan uusien lupausten metsästyspaikkana. Tapahtuma ei varsinaisesti ole rekrytointimessu, vaan ennemminkin foorumi, jossa voidaan tehdä aktiivisesti töitä yritys- tai tuoteimagon eteen hyvinkin hankalasti tavoitettavan kohderyhmän keskuudessa. Näkyvyys tämäntyyppisessä nuorten omassa tapahtumassa jää varmasti mieleen ja vaikuttaa myöhemmin tehtäviin päätöksiin”, Aakko sanoo.

Yhteistyöyritysten mukanaolo Assembly-tapahtumassa on tullut viime vuosina entistä tärkeämmäksi. Tapahtuman taloudellisina tukijoina ja osaajien rekrytoijina toimivat yritykset sitovat nuorten harrastusta, opiskelua ja aktiivista työelämään siirtymistä entistä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi.


Assembly 2k partyhall
Kuva : iSolCom New Media

Oma tv-kanava sekä livenä netissä

Viime vuonna ensimmäistä kertaa täysimittaisena toteutettu AssemblyTV-lähetys on tänäkin vuonna yksi tapahtuman tärkeimmistä osa-alueista. AssemblyTV tuottaa 80-tuntisen suoran lähetyksen tapahtumapaikalt. Lähetys näytetään Helsingissä HTV:n kaapeliverkon alueella sekä internetissä useina erilaisina streameina. Viime vuoden lähetyksellä oli noin 170.000 katsojaa, joista 35.000 ulkomailla.

Assembly-tapahtuma alkoi muutaman alan nuoren harrastajan ideasta järjestää ohjelmoijakokoontuminen koulussa Kauniaisissa vuonna 1992. Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut nykyiseen kokoonsa, kansainvälisesti arvostetuksi tietokoneohjelmoinnin ja multimedian ”MM-kilpailuiksi”, johon kaukaisimmat vieraat ovat saapuneet Brasiliasta, Etelä-Afrikasta, Japanista ja Australiasta saakka. Assembly tapahtuman järjestää Assembly Organizing.


Assembly 2k jono
Kuva : ASSEMBLY Organizing

Lipunmyynti

Tapahtumaan järjestetyt tietokonepaikat ovat loppunmyytyjä. Sen sijaan normaalilippuja, jotka eivät oikeuta tietokoneen tuomista tapahtumaan, on jäljellä runsaasti. Koko viikonlopun lipun hinta on 200 mk ja sen voi ostaa Assembly –tapahtuman lipunmyynnistä Hartwall-Areenalta. Lipunmyynti on auki 24h.

Assemblyyn ei ole myynnissä ns. päivälippuja

Assembly 2001 tapahtuma järjestetään Hartwall-Areenalla Helsingissä To2.8. - Su 5.8.2001

Free Your Mind omalla "osastolla" mukana

Free Your Mindiin tulee kuvia, päiväkirjaa sekä videoklippejä.
Klippien katsomiseen tarvitset Realplayerin.Assembly Free Your Mind Crew 03.08.01
fym@hattu.net

Katso myös
» Assemblyn kotisivut
» Lähetä Free Your Mind postikortti

Assembly -01

» Index - Etusivu

Jutut:
» Kuule, koe, näe!
» Disco
» Päiväkirja 1
» Päiväkirja 2
» Rupattelua
» Taivas
» Tunnelmia
» YO Joija YO!
» Ennakko

Kuvat:
1 2 3 4 5 6 7