Ohita navigointi

Tule toimittajaksi

Metropenkit Hattutehtaalla

Nuoret luovat itse sivuston sisältöä. Free Your Mind hyödyntää monimediallisia mahdollisuuksia. Teksti, kuva, ääni ja video ovat kaikki samalla viivalla. Käytä mielikuvitustasi kun mietit mitä kaikkea voisit Free Your Mindiin tuottaa.

Voit kirjoittaa artikkelin itseäsi kiinnostavasta aiheesta, matkakertomuksen, mielipidekirjoituksen, runon tai tarinan. Voit luoda valokuvagallerian. Ääntä pääset käyttämään tehden lyhyitä haastatteluja tai pidempiä radiolähetyksiä. Toimituksen käytössä on mm. tietokoneita juttujen tekemiseen, editointiyksiköitä videon työstämiseen sekä lainattavaa kalustoa juttukeikoille.

Pääsääntöisesti voit napata hihasta ketä vaan jos juttuidea tai valmista materiaalia on taskussa. Jos sinulla on materiaalia, jonka näkisit kuuluvan Free Your Mindiin tai jos sinua kiinnostaisi tuottaa sisältöä Free Your Mindiin, älä epäile ottaa yhteyttä.

Tarvitset vain jäsenkortin ja innostuksen


Toimintaan pääsee mukaan hankkimalla Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortin. Vuonna 2008 kortin hinta on 5e ja sen voi hankkia mistä tahansa Helsingin nuorisotalosta.

Mitään ei tarvitse osata etukäteen, kaiken oppii tekemisen ohessa. Toimituksen henkilökunta opastaa niin jutun teossa, kuin laitteiden käytössä.

Toimintaa niin nuorille, kuin vanhemmille


Free Your Mindin tekemiseen voi osallistua 12-25vuotiaat. Jokainen tekee omien vahvuuksien ja osaamisensa mukaan. Erilaisia tasoja on aloittelijasta harrastajaan, pro-harrastajasta apuohjaajaan. Vanhemmat sekä kokeneemmat tekijät toimivat neuvoen ja opastaen nuorempia. Toimitus muokkaa aikataulunsa tuotantojen ja osallistujien mukaan. Kerran kuussa pidetään toimituksen isot kokoukset ja keskiviikkoiltaisin on toimituspäivä.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Reijo Jumppaseen, reijo@hattu.net.

Nuorille 9-12-vuotialle harrastajille on Junior Free Your Mind ryhmä. Kirjoitamme mm. Free Your Mindiin juttuja, haastatteluja, kuunnelmia jne. Otamme itse valokuvia käsitellen niitä myös. Kokeilemme videokuvaamista ja editoimme tuotoksemme. Ryhmässä opettelemme mm. video-, ääni- ja valokaluston käyttöä. Tietokoneiden perusohjelmat opitaan tekemisen ohessa. Lisätietoa junior Free Your Mindista saa Tytti Heinolta, 09-3108 9091.

Ota yhteyttä ja tule mukaan


Henkilökunnan yhteystiedot löydät toimitussivulta. Saat meihin parhaiten yhteyden klo 14-17 välillä. Joskus kiireet painaa toimituksessa päälle, tällöin yhteys onnistuu esimerkiksi sähköpostilla.Free Your Mind toimitus 11.03.08
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Free Your Mind radiossa monia erilaisia ohjelmia
» Ohjelmatoiminnan säännöstö

Radiotoimittajantyö
» Radiontarjoama maailmankuva
» Radioformaatit
» Ohjelmatyypit