Ohita navigointi

Nuori Kulttuuri / DigiTaika 07 - Säännöt

Tapahtuma on valtakunnallinen. Jokainen osallistuva teos saa palautetta kirjallisesti ja tapahtumaviikolla Helsingissä suullisesti raadilta. Tapahtumaviikolla teoksia pyritään esittämään mahdollisimman laajasti. Osallistumalla tapahtumaan annetaan tapahtumanjärjestäjälle oikeus esittää tai luovuttaa esitysoikeudet yhteistyökumppanille. Tekijällä tulee olla käyttöoikeus kaikkeen teoksessaan esiintyvään materiaaliin.

Osallistuminen: Yksittäinen osallistuja saa osallistua maksimissaan 3 teoksella. Ilmoittautuminen loppuu 14.9. Teokset on oltava järjestäjillä 30.9 mennessä. Osallistujien tulee olla 10–20 vuotiaita. Ryhmäteoksissa1/3 ryhmästä on oltava alle 20 vuotiaita. Osallistumismaksu on 10 euroa/arvioitava teos. Jokaisesta osallistuvasta teoksesta tulee lähettää erillinen ilmoittautumislomake.

Freeyourmind: Teokset esitellään mahdollisuuksien mukaan freeyourmind verkkosivustolla yle.fi/free. Verkkosivuille tuleviin teoksiin tulee olla käyttöoikeus kaikkeen teoksessa olevaan materiaaliin (esim. teoksessa käytettyyn musiikkiin).

Teoston lähettäminen, esittäminen ja palauttaminen tekijälleen:


Osallistuvan teoksen voi lähettää digitaalisena tai analogisena/vedoksena/printtinä. Järjestäjällä on oikeus kopioida teos esitykseen ja/tai arkistoon. Digitaalisessa formaatissa lähetetyt teokset järjestäjä esittää parhaaksi katsomallaan tavalla. Järjestäjä pitää itsellään oikeuden esittää teosta myös toisessa kuin lähetetyssä formaatissa. Jos teos on sellaisessa formaatissa, etteivät järjestäjät saa sitä esitettäväksi, pidättää järjestäjä itsellään oikeuden olla esittämättä teosta.

Tapahtumaan osallistuvia teoksia ei mielellään palauteta. Järjestäjät suosittelevat osallistumaan tapahtumaan digitaalisessa formaatissa olevalla teoksella, josta järjestäjille lähetetään kopio, jolloin teosta ei palauteta. Jos teos on esimerkiksi suuri vedos, tulee tekijän itse huomioida myös teoksen palauttaminen. Jos teoksen haluaa ehdottomasti tapahtuman jälkeen takaisin, tulee se itse noutaa tai maksaa postimaksut. Silloin on neuvoteltava erikseen tapahtuman järjestäjän kanssa.

Teema: Tämän vuoden teemana on tila. Teoksen pitää jotenkin käsitellä tilaa.

Sarjat:


Netti ja multimedia: Demot ja pelit voi ohjelmoida haluamallaan kielellä. Niiden tulee toimia tavallisella Pentium 4,3 Ghz koneella. Pelin tulee toimia sellaisenaan ilman erillisasennuksia. Nettisivuissa tulee hyödyntää omaa palvelintilaa ja luoda html- tai flash-pohjainen verkkosivusto. Sarjaan osallistuvasta teoksesta voi pyytää arvosteltavaksi pienemmän osuuden kokonaisuudesta esim. ulkoasun, juonen tai käytettävyyden.

Digikuva: Kuvan tai sen osan tulee olla koneella tehty tai digitaalisesti kuvattu. Teos voi olla vedos tai digitaalisessa formaatissa. Lopullinen teos voi olla kuva tai kuvasarja (max. 5 kuvaa)

Video ja animaatio: Teoksen tulee olla ainakin osittain digitaalitekniikka käyttäen toteutettu. Teos voi olla 30s.-15min. pitkä. Teoksen voi lähettää nauhalla(VHS, S-VHS, Mini-DV tai DV-Cam) taikka tiedostona(avi, mov, mpeg ja flash. Mieluiten täydessä koossa esim. 720X576) Teokseen tulee olla täydet käyttöoikeudet, eikä teoksessa saa olla esim. Teoston alaista materiaalia.

Ääni: Teokseen tulee olla täydet käyttöoikeudet, eikä teoksessa saa olla esim. Teoston alaista materiaalia. Vapaitakin sampleja käytettäessä on hyvän tavan mukaista mainita tekijä tai sivusto, jolta samplen on ottanut. Teosten tulee olla 2,5-3,5 minuuttia pitkiä. Biiseissä tulee käyttää ainakin kahta (2) ennalta annettua samplea.Free Your Mind toimitus 30.08.07
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nuori kulttuuri kotisivut
» Nuori Kulttuuri näkyi hyvinkäällä 2006

Nuorikulttuuri - DigiTaika2007

» Digitaika 2007 etusivu

Työt

» Videot
» Audiot
» Digikuvat

Jutut

» Päätösgaala päätti tapahtuman näyttävästi
» Anna palautetta Digitaiasta
» DigiTaika -tapahtuma käynnistyi kansainvälisesti
» Digitaika jakaa kannustuspalkintoja
» Graffiti Research Lab

Radio-ohjelma

» DigiTaika Showtime

Tapahtumainfo

» Aikataulut
» Paneelikeskustelu
» Sarjat ja teokset
» Lasipalatsi
» Kirjasto10
» Lasipalatsin bändit
» Lajit
» Ilmoittautuminen
» Audiosamplet
» Säännöt
» Arviointi
» Työpajat
» Yhteistyössä

Lehdistölle / Press

» Press